Det nye mobile bredbånd kan nemlig forstyrre tv-signalet, så billedet og lyden bliver dårlig, hvis naboen, overboen, underboen eller konen bruger det nye mobile bredbånd til sin computer, iPad eller 4G smartphone.

Resultatet kan være dårlig billedkvalitet, forstyrrelser i form af pixeleringer

(små uskarpe firkanter på tv-billedet) og i slemme tilfælde billedudfald eller helt sort skærm.

Stofa vurderer, at op mod 30 procent af alle antenneforeningernes medlemmer kan blive ramt, når det nye mobile bredbånd tages i brug fra januar 2013.

I vores forening kan vi også blive ramt, hvis jeres husinstallation ikke er af ordentlig kvalitet.

Det handler om, at installationen er tæt. En installation af god kvalitet sørger for, at signalerne fra de mobile frekvenser ikke trænger ind i kabler, stik, dåser og forstærkere.

Det er til gengæld kabler og stik, der har en meget dårlig teknisk kvalitet, der giver problemer. De skærmer ikke nok af for forstyrrelser udefra og ødelægger billed- og lydkvaliteten på tv’et. Et enkelt dårligt kabel, eller et enkelt dårligt stik, kan være nok til at forstyrre alle tv i hele husstanden.

Det kan være svært at se på installationen om den er i orden eller ej. På Stofa.dk/signal er der samlet eksempler på, hvordan en dårlig installation kan se ud – og hvordan en kvalitetsinstallation skal se ud.

Du kan selvfølgelig bestille en tekniker fra Stofa til at tjekke installationen. Det koster 199 kroner, og så garanterer Stofa, at din installation holde signalerne ude. Bestil et tjek på 88 30 30 30.

 

FDA Programinformation

FDAvisen